Artrose Fit for Life

Algemene informatie voor deelnemers van Artrose Fit for Life

Artrose is een veelvoorkomende aandoening van de gewrichten. Artrose is niet te genezen, daarom denken veel mensen dat er niks aan te doen is. Dat is niet waar.

Artrose is een aandoening, waarbij niet alleen het gewrichtskraakbeen in kwaliteit achteruit gaat, maar het hele gewricht. Door kraakbeen afname kan het gewricht minder goed de schokken van een beweging opvangen, maar net zo belangrijk is dat er vaak standsafwijkingen zijn van de botten en de spieren rondom het gewricht zwakker worden. In Nederland wordt het aantal mensen met artrose in een of meerdere gewrichten geschat op ruim 1 miljoen mensen. Het kan zich in alle gewrichten voordoen, maar met name in de knie, heup, duim, nek en onderrug.

 

Artrose is een aandoening waarbij verschillende factoren een rol spelen en waarvan de oorzaak vaak onbekend is. Overgewicht is een van de belangrijkste risico’s voor artrose. Dat lijkt logisch: hoe meer gewicht op je knie drukt, hoe groter de belasting. Toch is er meer aan de hand. Het lichaamsvet maakt namelijk stoffen aan die in de bloedbaan terecht komen. Die stoffen richten schade aan in het gewricht, met artrose als gevolg.

Er zijn veel mogelijkheden om je klachten te verminderen.
Wil je leren hoe je je klachten kunt verminderen en hoe je ondanks de Artrose plezier kunt behouden in je dagelijks leven? Schrijf je dan nu in voor Artrose Fit!

Inschrijven kan via info@praktijkzp.nl of telefonisch: 075-7850922.

Dit mag je verwachten:

  • Intake voor mensen met overgewicht (bmi > 25) en rugpijn of overgewicht (bmi > 25) en artrose
  • Persoonlijke doelstelling voor het afvallen
  • 2 x per week deelname aan specifieke (groeps)training
  • Oefeningen om je beweeglijkheid te bevorderen en spierkracht van rug en bovenbeenspieren te vergroten
  • Praktische tips en aanbevelingen voor het afvallen
  • Kosten: 2 x behandeling via zorgverzekering + 50 euro eigen bijdrage
  • Aanmelden via de website (zie tabblad patiënten en klik op inschrijven) of in de praktijk

 

 

 

Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden